I 2001 var der nogle unge fyre, som mente at Faxe burde have en radio som spillede mere ungdommeligt musik. Dette startede vi så med den 10. oktober hvor Radio Young FM var en del af Radio Østsjælland.
Efter at vi havde fået et godt indblik i hvordan tingene foregik på Radio Østsjælland, blev vi en selvstændig radiostation med egen sendetilladelse, vi fik ligeledes et samarbejde i stand med Radio Østsjælland, således at Young FM lejer udstyr af Radio Østsjælland og lejede sig ind i samme lokaler, og på den måde kan de sende ud til alle de lyttere, som i forvejen lytter på denne frekvens.

Det vigtigste for os den gang var musikken, og det er det stadigvæk, selv om vi har rykket os meget og givet plads til mere.

Vi spiller dance, trance, pop, rock, R&B, hip hop, techno, 80’er, 90’er og meget mere – vi har kort sagt ingen begrænsninger men overlader det til studieværterne at vælge musik og måden de vil afvikle udsendelserne på.

Derfor vil du ofte høre både meget nye sange, kendte som ukendte, klassikere, remix af de sange du kender, samt naturligvis tidens hits.

Men du har også mulighed for at være aktiv med ved at sende musikønsker ind i div. radioprogrammer som opfordre dig til det.
I 2009 skiftede Young FM navn til Radio Young FM, og samtidig tog radioen den beslutning, at nu skulle det være, hvor vi skulle gøre en forskel.

Radio Young FM lagde en kurs, hvor de ville udvide sendetiden, gøre noget seriøst ved programmerne og prøve at lave radio meget mere professionelt, selv om det kun er en ungdoms radio, hvor alt er baseret på frivilligt arbejde.

Radio YoungFM har modsat mange andre radioer, valgt at vi ikke har playlister, da vi mener at vi ikke vil bindes til at spille fast musik.

Dette gør at vores studieværter har meget mere frihed omkring hvad  de gerne vil spille, så derfor er udsendelserne meget varierende.

Samtidig opretter vi heller ikke playlister, da vi ikke har mandskabet til at skrive alle melodierne ned efterhånden som de bliver spillet.

Radio Young FM er en af de få radioer, som ikke modtager kommiciel støtte, og derfor er afhængig af al den arbejdskræft og den støtte de får fra statten.
Radio Young FM er også en radio som tilbyder privat-personer, butikker  firmaer osv, at sponsere et program, mod at sponsoren får nævnt navn før og efter udsendelsen, samt i programomtale i løbet af ugen. Vil du vide mere om det, så tjek Sponsor-siden.

I 2012 trådte Radio Young FM ind i en helt ny tid, da der de fik webplayer på hjemmesiden og derved kunne nå ud til alle de unge som ikke har nogen radio hjemme.

I 2014 mente vi at nu var vi blevet voksne og vi kunne ikke blive ved med at kalde os selv for “Young FM” – derfor havde vi en konkurrence ude om bedste navn til radioen, og vi endte med at kalde os selv Radio Rollo – året inden var vi begyndt at sende på internettet, men nu skulle det være alvorligt, så nu sender vi 24 timer i døgnet på internettet og selv om hovedparten af det, er ren musik, så bliver det ikke afbrudt af irriterende reklamer.

 

I starten af 2015 flyttede vi ind i en lille 1½ værelses lejlighed, hvilket vi slet ikke har fortrudt, for det gør det hele så meget nemmere for os alle, det var også starten på et samarbejde med GoldFM og Radio Østsjælland i en sådanne udstrækning, at der var 3 radiostationer på frekvensen 104,7 MHz.

 

I 2018 sker der så det, at der kommer nye regler fra Radio-TV nævnet, hvilket betyder at GoldFM og Radio Østsjælland må lukke, GoldFM ønsker så ikke at vende tilbage .. Men i 2019 er Radio Østsjælland tilbage på frekvensen og vi forsætter vores samarbejde igen.

 

KONTAKT

Radio Rollo

Præstøvej 1C

DK-4640 Faxe

Email: post@radiorollo.dk

 

INFO

Radio Rollo er under tilsyn af Radio- og tv-nævnet

Radio Rollo’s sendetilladelse nummer er H101352-1

Sendetilladelse type er lokale FM-sendere

Sendeposition er Faxe